Sosyal ağlar yararlı bir araç olmakla /phone-addiction-formula her şeyi tüketen bağımlılık. Ayrıca, kişisel gizliliğimize zarar verdiklerini ve söyleyen eleştirmenlerle dolular. href="https://www.wired.com/story/facebook-employees-rare-step-call-out-mark-zuckerberg yanlış bilgi aktarabilir. İster boş zamanınızı geri kazanmak istiyor olun, ister kişisel bilgilerinizin internette dağılmasını istemiyor olun, bazı hesapları devre dışı bırakmayı düşünüyor olabilirsiniz.
Hesabınızı silmek istemek başka bir şey, ancak sil düğmesine basabilmek başka bir hikaye. Sosyal medya kuruluşları sizden ve bilgilerinizden para kazanıyor, bu yüzden gitmenize izin vermek istememeleri şaşırtıcı olmamalı. Bu nedenle, en büyük ağlar hesabınızı silmeyi fazlasıyla karmaşık hale getirdi. Ancak onlardan kurtulmaya kararlıysanız, yapmanız gerekenler şunlar.
Gizlilik demişken, şimdi bir VPN'i düşünmenin tam zamanı. internet etkinliğinizi şirketlerden ve olası bilgisayar korsanlarından koruyabilir. Pek çok şeyi test ettik ve .
.
Facebook hesabını asırlardır kullanıyorsun ve bu süre zarfında belki biraz fazla kişisel bilgi paylaşmışsındır. Şirketin kafanızı karıştırıyor olabilir veya . Her iki şekilde de yeter.
Hesabınızı devre dışı bıraktıysanız, bir sonraki girişinizde sanki hiçbir şey olmamış gibi her şeyin normale döndüğünü fark etmişsinizdir. oldu. Bunun nedeni, Facebook hesabınızı devre dışı bırakmak, onu silmekle aynı şey değildir. Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, bilgilerinizi aramalardan ve Facebook arkadaşlarınızdan saklamış olursunuz. Sitede hiçbir şey görünmese de, hesap bilgileriniz Facebook'un sunucularında olduğu gibi kalır ve geri dönüşünüzü sabırsızlıkla bekler.
Öyle olsa bile, hesabınızı devre dışı bırakmak hala karmaşık bir işlemdir. Ayarlarınıza gidin ve
Ayarlar ve Gizlilik'i tıklayın. Ardından
Facebook Bilgileriniz'i tıklayın. Oradan,
Devre Dışı Bırakma ve Silme'yi tıklayın ve
Hesabı Devre Dışı Bırak'ı seçin. Son olarak,
Hesabı Devre Dışı Bırakmaya Devam Et'i tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.
Şimdi, hesabınızı kalıcı olarak silmek için,' Silme seçeneğinin nerede olduğunu öğrenmemiz gerekecek. Yukarıda listelenen aynı
Devre Dışı Bırakma ve Silme menüsünden,
Hesabı Sil'i seçin, ardından
Hesap Silme İşlemine Devam Et'i tıklayın. Şifrenizi girin,
Devam'ı ve ardından
Hesabı Sil'i tıklayın. Tüm verilerinizin ve bilgilerinizin fiilen silinmesinin birkaç gün süreceğini belirtmekte fayda var.
Evet, doğru okudunuz; bu sadece bir rica. Facebook, silme işlemini siz talebi gönderdikten sonra birkaç gün erteler ve bu süre içinde hesabınıza giriş yaparsanız talebinizi iptal eder. Biliyorsun, fikrini değiştirirsen diye. Bu bekleme süresi boyunca Facebook'u ziyaret etmemeniz çok önemlidir. Uygulamayı telefonunuzdan silin.
Hesabınızı silmek istiyor ancak tüm hesap bilgilerinizi kaybetmek istemiyorsanız, önce tüm önemli verilerinizi indirin. İndirebileceğiniz bilgiler, gönderdiğiniz fotoğraflar ve durumlardan, tıkladığınız reklamlara ve kullandığınız IP adreslerine kadar her şeyi içerir. Dahil edilenlerin listesi kapsamlıdır, ancak tamamını görüntüleyebilirsiniz buraya bakın. Ayrıca, bu verilerin doğası gereği güvenli bir yerde saklamak isteyeceksiniz.
Hesabınızı indirmek için
Ayarlar > Facebook Bilgileriniz'e gidin. > Bilgilerinizi İndirin. İndirme işleminiz hazır olduğunda, Facebook size indirme bağlantısını içeren bir e-posta gönderecektir. Daha fazla güvenlik için, bu bağlantının süresi birkaç gün sonra dolacak, bu yüzden hemen indirin.
Mobil öncelikli bir hizmet olmasına rağmen Instagram, hesabınızı üzerinden silmenize izin vermiyor. uygulama. Bunun yerine, silmek için web üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekecek.
Instagram ayarlarında gezinmek size yalnızca hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakma seçeneği sunar. Hesabınızı devre dışı bırakmak profilinizi, fotoğraflarınızı, beğenilerinizi ve yorumlarınızı platformdan gizleyecektir. Sağ üst köşedeki kişi simgesini tıklayıp
Ayarlar'ı seçerek devre dışı bırakma seçeneğini bulun. Sayfanın altında, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakma seçeneğini göreceksiniz.
Bundan tamamen kurtulmak için tarayıcınızın adres çubuğuna şu URL'yi girin: >https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent. O sayfaya girdikten sonra, şifrenizi girin ve
Hesabımı Kalıcı Olarak Sil'i tıklayın.
Geçmişte, Instagram kullanıcıları kendilerine sorulduğunu bildirmişti. hesaplarını silerken telefon numaralarını girmek için. Neyse ki artık buna gerek yok gibi görünüyor.
TikTok tarafından ? veya WitchTok? Gizliliğiniz konusunda endişeleriniz var ve ikna olmadınız mı? TikTok hesabınızı kapatmanın zamanı gelmiş olabilir. Bunu yapmak aslında çok kolay.
Uygulamayı açmanız, sağ alttaki
Profil bölümüne tıklamanız yeterli. Buradan, sağ üstteki üç satırı, ardından
Hesabı yönet'i ve ardından
Hesabı sil'i tıklayın. Ekrandaki birkaç mesaj, TikTok verilerinizi indirmenize ve seçiminizi onaylamanıza izin verecektir. Hesabınız artık devre dışı bırakılmış olsa bile verileriniz 30 gün boyunca silinmez.
iyi seçilmiş bir Twitter hesabı, ancak hesabınızı silmek çok fazla çalışma gerektirmez. Eski tweet'lerini toplu halde silmek isteyen ancak hesaplarını silmek kadar ileri gitmeyen kullanıcılar .
Twitter hesabınızı silmeden önce arşivinizi indirmek isteyebilirsiniz. Bu, tüm tweet'lerinizi kronolojik bir sırada içerecektir; bu, ilk tweet'inizi yeniden yaşamak veya ünlülere gönderdiğiniz tüm o cevaplanmamış tweet'leri görmek istiyorsanız harikadır. Arşivinizi indirmek için profil simgenizi tıklayın,
Ayarlar ve gizlilik'e gidin, ardından
Hesabınız'ı ve ardından
Verilerinizin arşivini indirin . Oradan, tüm verilerinizi indirmek için şifrenizi girebilirsiniz.
İndirdiğiniz kopyayı aldıktan sonra, hesabınızı silmeye devam edebilirsiniz. Aynı Twitter sayfasında, verilerinizi indirebileceğiniz
Hesabınızı devre dışı bırakın etiketli bir bölüm vardır. 30 günlük veya 12 aylık bir yeniden etkinleştirme süresi seçmeniz istenecektir. Sayfanın altındaki
Devre Dışı Bırak'ı tıkladıktan sonra, devre dışı bırakma işlemini başlatmak için şifreniz gerekir.
Verilerinizin gerçekte olmadığını unutmayın. en az 30 gün daha silinir. Bu pencere, isterseniz hesabınızı yeniden canlandırma fırsatı verir. Yeniden etkinleştirme süresi dolduğunda, Twitter hesabınızı silmeye başlayacaktır. Şirketin Gizlilik Politikasına göre bu işlem birkaç hafta sürebilir ve belirli bilgiler hâlâ korunur.
Uygulamanın Friend Emoji kılavuzuna göre kimin kiminle kanka olduğunu görmekten belki de bıktınız. . Snapchat'in . Her durumda, Snapchat hesabınızı silmeye karar verirseniz, bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır.
Mobil uygulamanın dışında şirketin
Hesaplar Portalı bir web tarayıcısı kullanarak ve silmek istediğiniz hesabın kullanıcı adını ve şifresini yazın. 30 gün süreyle devre dışı bırakılacak, ardından kalıcı olarak silinecek.
WhatsApp'ınızı ? sosyal medya platformunda yayıldı mı? Şans eseri, hesabınızı WhatsApp'ta silmek, Meta'nın Facebook ve Instagram gibi diğer bazı platformlarından daha kolaydır.
Uygulamayı açın ve sağ alttaki
Ayarlar'ı tıklayın. köşe.
Hesap'ı seçin, ardından telefon numaranızı onaylayın ve
Hesabımı Sil***'i tıklayın.*** WhatsApp'ı daha sonraki bir tarihte yeniden etkinleştirmeyi seçen kullanıcılar, verilerini geri alamazlar .
Orada çok sayıda sosyal medya sitesi olmasına rağmen, yukarıda belirtilenler kadar yapışkan olan çok az site var. Sayısız hesabınızdan herhangi birini silmek istiyorsanız, başlamak için en iyi yerler kullanıcı ayarları veya şirketin destek/SSS sayfasıdır. Oradan, hesabınızı silmek için gerekli yolu bulabileceksiniz. Bu web formlarının kısayolları LinkedIn, Reddit ve Pinterest.